Alimentele care stimuleaza creierul

Dieta influenteaza sanatatea creierului si procesele cognitive. Anumite alimente pot îmbunatati memoria, atentia si capacitatea de a învata, anunta Prevention Magazine.
Studiul a fost publicat de doctorul Cynthia Green, director al programului de îmbunatatire a memoriei de la Facultatea de Medicina din New York.
Printre alimentele recomandate se numara pestele gras, pentru ca acesta contine Omega 3 si substante nutritive. Specialistii sunt de parere ca acizii grasi ajuta la transmiterea semnalelor între celulele creierului.
Salata verde, varza, conopida si broccoli contin antioxidanti si carotenoide care protejeaza creierul. Prin consumul de legume este încetinit procesul de îmbatrânire la nivel cerebral.
Avocado, nucile si semintele contin vitamina E. S-a descoperit ca persoanele care consuma alimente bogate în vitamina E risca mai putin sa se îmbolnaveasca de Alzheimer.
Ciocolata neagra, merele, strugurii rosii, ceapa, ceaiul si berea contin flavonoide care mentin de asemenea creierul în buna stare de functionare. 

 Cerealele (fulgii de ovaz, tarâte, orez brun) au un continut bogat în fibre si ajuta la stabilizarea glucozei în sânge. Glucoza este sursa principala de energie a creierului si de aceea este important sa fie pastrat un nivel echilibrat al zaharului în corp.
Creierul are nevoie de apa pentru a functiona bine. Un studiu efectuat la Universitatea Ohio a evidentiat faptul ca persoanele ale caror organisme au fost bine hidratate au obtinut scoruri mai bune la testele de inteligenta decât aceia care nu au consumat suficiente lichide.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

  • pacurariu gheorghe  On Februarie 4, 2011 at 3:01 pm

    AM 78 ANI, SUNT DIABETIC DE TIP ll SI DOUA STENDURI,CE IMI RECOMANDATI ! MULTUMIRI G.P.

  • pacurariu gheorghe  On Februarie 4, 2011 at 3:02 pm

    CEVA DESPRE ALZEIMER !! MULRUMESC,G.P.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: